ŘEZY S POLOMÁČENÝMI SUŠENKAMI
Rozpis na 24 kousků:
5 vajec
130g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
130 g mouky
1 lžička kypřicího prášku
380g kompotovaných meruněk
250ml pomerančnového džusu
50 g cukru
1,5 vanilkového pudinku v prášku
700ml šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
2 balíčky ztužovače šlehačky
24 polomáčených sušenek
24 loupaných lískových oříšků
30g čokolády
1. Žloutky ušleháme s cukrem, bílky se solí a van.cukrem. Mouku, prášek do pečiva a sníh vmícháme ke žloutkům. Těsto na plechu při 175 stupňů pečeme asi 15 minut.
2. Meruňky rozmixujeme a s cukrem přivedeme k varu. Přilijeme džus, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek a vaříme 2 minuty. Rozetřeme na těsto.
3. Šlehačku mixérem ušleháme se ztužovačem a cukrem do tuha. Potom ji rovnoměrně rozetřeme na vychladlé meruňkové želé.
4. Opatrně poklademe sušenkami ( čokoládou navrch) a ozdobíme oříšky, namočenými v rozpuštěné čokoládě. Po ztuhnutí rozkrájíme.
Tento řez fakt všichni zkuste. A navždy si ho zamilujete. Je prostě nepřekonatelný. Mňam
Vynikající likér z ledových kaštanů
250 ml šlehačky, 1 SALKO, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády,
1/2 litru rumu.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky
ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny,
necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec RUM. Řádně promícháme,
Aby bylo hladké a lijeme do lahví.
Z jedné dávky je litr likéru.
Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než-li známé domácí
BAYLESy a vaječné koňaky.
Navíc bez pudingů, vajec a podobných "kazících se" přísad.